欢迎您,请登录 或注册
设为首页 | 点击收藏 | 咨询热线:QQ:1464534191 
报考
辅导
试题
网校
面授
    您现在的位置:31省市学位英语网>>河南>>完成对话
2012年河南学位英语词汇必考题讲义七
2012-09-15 07:37     来源:31省市学位英语网  [ ]

31. The child enjoyed _____ up the wooden bricks then knocking them down.

   A. adding               B. pushing           C. piling                D. forming

答案C. piling. pile up (=lay in a pile or as if in a pile) ......放成一堆, 堆积pile up the books on the table (把书堆在桌子上) Pile up作不及物动词用, 意为积压; (若干汽车) 相撞1) Perishable goods are piling up at the docks. (码头上易腐烂的货物堆积如山。) 2) Several cars piled up after ignoring the fog warning on the motorway. (由于无视高速公路上的大雾警告, 有好几辆汽车相撞。)资料来源:31省市学位英语网(各省市学位英语办公室协办)

32. John was very upset because he was _____ by the police with breaking the law.

   A. accused                     B. arrested          C. sentenced    D. charged

答案D. charged. be charged with受指控犯有......; He was charged with murder. (他受指控犯有凶杀罪。)

33. It isn't quite _____ that he will be present at the meeting.

   A. sure                            B. right                 C. exact               D. certain

答案D. certain. I am sure that +从句。He is sure to come. = He is certain to come.但在it作形式主语, that引导主语从句时, 主句中表语只能用certain, 不能用sure.

34. The members of the club wouldn't run a _____ in entrusting委托 the organization to an unreliable person.

   A. danger               B. risk                   C.loose                D. chance

答案B. risk. run a risk (in) 冒险You are running a big risk in trusting him.

   本题译文俱乐部成员不愿冒险把这个组织委托给一个不可靠的人管理。

35. My brother likes eating very much but he isn't very _____ about the food he eats.

   A. special    B. peculiar    C. particular    D. unusual

答案C. particular. be particular about......讲究, 挑剔; She is very particular about what she wears. (她对她得穿着很讲究。) Mr. Smith was quite particular about my work. (史密斯先生对工作十分挑剔。)

36. Voices were _____ as the argument between the two motorists became more bad-tempered.

   A. spoken    B. raised    C. developed    D. increased

答案B. raised. raise (=lift up) one's voice提高嗓门, 高声叫喊。Raise one's voice against sth. 意为为抗议某事而大声疾呼”, As no one raised his voice against the plan, it was agreed on. (因为没有人发表反对意见, 该计划就一致通过了。) voice的常用习语有:the public voice (舆论) , under one's voice (小声地) , with one voice (异口同声地,一致地) ,lose one's voice (嗓子哑了, 说不出话来) , have no voice with (对某事无发言权)资料来源:31省市学位英语网(各省市学位英语办公室协办)

37. After the show, the crowd _____ out of the theater.

   A. poured    B. melted    C. drew    D. dismissed

答案A. poured. pour 此处意为涌出, 涌来, People poured out to the rally. (人们踊跃参加群众大会。)

38. Though _____ in San Francisco, Dave Mitchell had always preferred to record the plain facts of small-town life.

   A. raised    B. grown    C. developed    D. cultivated

答案A. raised 本句中Though raised in San Franciscos是省略的让步状语从句。Raise (=bring up) 抚养grow种植; cultivate耕作; 培养 (友谊等) 。如cultivate后接某人, 则意为培养与某人的感情。如:John always tries to cultivate the people, who are useful to him professionally. (约翰一向喜欢与事业上对他有用的人来往。) 本题译文:尽管在旧金山长大, 但戴夫米切尔总是愿意把小镇生活中平凡的事情记载下来。

39. I'm afraid this painting is not by Picasso. It's only a copy and so it's _____.

   A. priceless    B. invaluable    C. unworthy    D. worthless

答案D. worthless. worthless 无价值的, 无用的。Priceless 无价的, 贵重的, 无法估价的a priceless treasure 无价之宝。Invaluable 无法估价的, 非常宝贵的。Unworthy 不值得的, 不配的; 无价值的。

40. The final _____ of the play will take place on Monday.

   A. action    B. performance    C. view    D. sight

答案B. performance (话剧的) 一场演出。

41. It was a long time before the cut on my hand _____ completely.

   A. healed    B. cured    C. improved    D. recovered

答案A. healed. heal 1) 使痊愈, 治愈The salve will help to heal the wound. (这种药膏能治愈你的伤。) 2) 痊愈 (多指外伤) The cut on my leg has healed. (我腿上的伤口以痊愈。) 可见, 本题是heal的第二种用法。cure治疗, 治好; The drug cured my fever. (这种药使我退烧了。) This medicine should cure you of your cold. (这种药定会治好你的感冒。) recover也可以表示痊愈”, 意为恢复正常。例如:1) I think she will recover. (我认为她会痊愈的。) 2) He almost fell ill, but quickly recovered. (他差点病到, 但很快就痊愈了。) 也可以用recovered做表语表示痊愈, 恢复正常Are you completely recovered from your illness? (你的病是不是完全好了)

    [注意] recover vi. 用作痊愈, 句子主语通常是人。Improve 改善, 此词无治疗痊愈之意。

 本题译文:过了很长时间我手上的伤口才痊愈。

42. As soon as the children were _____, their mother got them out of bed and into the bathroom.

   A. woke    B. waken    C. wake    D. awake

答案D. awake.awake adj.醒着的 (作表语) Awake, awaken, wake, waken都可以作及物和不及物动词用, 但是awake多用作不及物动词, 其中wake最常用。

43. The government's strong action demonstrated its _____ to crush the rebellion.

   A. energy    B. resistance    C. courage    D. determination

答案D. determination意为决心”, 后常接动词不定式作定语。资料来源:31省市学位英语网(各省市学位英语办公室协办)

44. Probability is the mathematical study of the _____ of an event's occurrence.

   A. desire    B. likelihood    C. result    D. effect

答案B. likelihood 句意概率是对事件发生的可能性的数学研究。

45. There were no tickets _____ for Friday's performance.

   A. preferable    B. possible    C. considerable    D. available

答案D. available (=capable of being used; that may be obtained) 可利用的; 可以找到的1) These tickets are available for one month. (这些票的有效期一个月。) 2) Is there a doctor available? (有否可以找到大夫) 3) A limited number of seats are still available. (仍然还有少量座位。)

46. In a typhoon, winds _____ a speed greater than 120 kilometers per hour.

   A. assume    B. accomplish    C. attain    D. assemble

答案C. attain (=succeed in doing or getting) 达到 (目的等) ,取得 (成就等) :I hope you will attain your object, accomplish (顺利) 完成。assume假定, 假设, 承担。assemble集合; 装配。

47. The thief _____ the papers all over the room while he was searching.

   A. abandoned    B. vanished    C. scattered    D. deserted

答案C. scattered. scatter(=throw or put in various directions, or here and there)撒。

abandon放弃抛弃。desert遗弃而离开vanish消亡灭亡。本题句意是将小偷在搜寻钱时的情景所以应选scattered()资料来源:31省市学位英语网(各省市学位英语办公室协办)

48. Roses are quite _____ flowers in English gardens.

   A. ordinary    B. common    C. usual    D. general

答案B. common.common(=usual and ordinary; happening of found often and in many places)普通的常见的常常发生的到处可见的a common experience(普通的经历)a common tree(常见的树木)This bird is common throughout Europe.(这种鸟在欧洲很常见。)They can treat most of the common diseases.(他们能治疗大多数常见病。)

usual(=done, found, used or existing most of the time) 经常的通常的惯例的习以为常的强调时间习惯方面例如This is the usual state of the house.(这房子里平常就是这种样子。)

ordinary正常的普通的正常的an ordinary day(平凡的一天)ordinary people(普通人), a piece of ordinary dance music(一首普通的舞曲)

general普通的。它与common比较语气稍强含有很少例外的意外。

可见本题中用common是最佳的选择。

49. The _____ of the trees in the water was very clear.

   A. mirror    B. sight    C. reflection    D. shadow

答案C. reflection.reflection此处意为映在水中的倒影而不是影子阴影故不能用shadow。其他选择均不合题意。

50. Her display of bad temper completely _____ the party.

   A. harmed    B. damaged    C. spoilt    D. hurt

答案C. spoilt. spoil指出意指使...... 扫兴搞糟Quarrelling spoilt the picnic.(争吵使这次野餐弄得很扫兴。)hurt伤害damage 损坏harm危害均不合题意。

51. Our attitude toward our teachers should be _____, but not slavish or superstitious.

   A. respectable    B. respected    C. respective    D. respectful

答案D. espectable(=deserving respect)值得尊敬的,品行端正的。respectful(=showing respect to)有礼貌的,表示尊敬的。Respective各个的。respected尊敬的。Respecting prep.(=relating to; concerned with)关于,说到。

52. "Who is responsible for sending out misinformation?"

   "Most of the fault lies _____ the administration."

   A. in    B. to    C. on    D. with

答案D. lie with应由.......承担责任);(作出决定等得靠...... 1)The responsibility lies with the driver.(责任应由这个司机承担。) 2)It lies with you to accept or reject he the proposal.(接受还是拒绝这项建议由你决定。)

lie in在于 1)The difficulty lies in their great poverty.(困难在于他们非常贫困。) 2)the solution lies in social and political reform.(解决方法在于社会政治改革。)

53. People who live in a small village are bound to see a good _____ of each other.

   A. sum    B. quantity    C. deal    D. amount

答案C. deal.see a good deal of each other 经常见面。

54. They always kept on good _____ with their next-door neighbors for the children's sake.

   A. friendship    B. relations    C. intentions    D. terms

答案D. terms.keep (be) on good terms with......和睦相处。

55. He was afraid that the branch might bend over and break, and he would be sent _____ to the ground.

   A. crashing    B. throwing    C. rushing    D. dropping

答案A. crashing.crash(to the ground)猛跌到地上Crash n.

常指飞机等的失事,如:He was killed in an aircraft crash.(他在飞机失事中丧生。)本句中用falling不妥,fall落下,掉下,本身并不强调落下的速度,而crash使猛跌,故本题用crashing最佳。

56. Despite their good service, most inns are less costly than hotels of _____ standards.

   A. equivalent    B. uniform    C. alike    D. likely

答案A. equivalent相等的相当的He exchanged his pounds for the equivalent amount of dollars. uniform 相同的,一样的。Likely adj.很可能的,有希望的。Alike(表语形容词)相同的,相象的。

57. The generation _____ makes it difficult for parents to understand their children's opinions.

   A. division    B. gap    C. separation    D. interval

答案B. gap. generation gap 代沟。division划分separation分开interval间隔间隙;(幕间或工间休息。at intervals 不时,时时

58. If the boy had _____ the dog alone it wouldn't have bitten him.

   A. set    B. left    C. had    D. put

答案B. left. leave sb./sth. alone不惹不管不碰Leave the box alone.(别碰那个盒子。)

59. The illness from which Mary is suffering has now been _____ as hepatitis (肝炎).

   A. diagnosed    B. determined    C. deduced   D. discovered

答案A. diagnose...as ......诊断为......

本题译文:玛丽的病现已诊断为肝炎。

60. I hope my teacher will take my recent illness into _____ when judging my examination.

   A. regard    B. account    C. thought    D. observation

答案B.  take sth. into account(=consider)考虑到We must take local conditions into accoutn.

61 Henry's news report covering the conference was so _____ that nothing had been omitted.

A. understanding        B. comprehensible   C. comprehensive      D. understandable

答案C. comprehensive 完全的无所不包的; comprehensible 能懂的, 可以理解的; understandable 可以理解的, 主要用来指人的行为。understanding 用来指人时, 表示"善于理解别人或别人问题的 () "注意下面的搭配a comprehensive map (街区详图) ; a comprehensible remark (听得懂的话) ,an understandable mistake (可以理解的错误) ; an understanding friend (一位能理解人的朋友)

62. No one has _____ been able to trace the author of the poem.

A. still   B. yet   C. already   D. just

答案B. yet

63. The managing director took the _____ for the accident, although it was not really his fault.

A. guilt    B. charge    C. blame   D. account

答案 C. blame. take the blame for ......承担责任。Take charge of 负责管理 (照顾) [注意]charge 前无冠词the.

64. He has impressed his employers considerably and _____ he is soon to be promoted.

A. eventually    B. yet    C. finally    D. accordingly

答案D. accordingly. accordingly (=for that reason, therefore) 因此, 所以。

65. It was a great _____ for him to be pleasant to people he didn't like.

A. attempt    B. trouble   C. power    D. effort

答案D. effort. effort (作可数名词用) (=vigorous attempt) 努力的尝试Does it require a great effort of will to give up smoking? (戒烟需要坚强的毅力吗)

66. His new appointment takes _____ from the beginning of next month.

A. place    B. effect   C. post    D. office

答案是B. effect.  take effect 生效。

67. The policeman stopped him when he was driving home and _____ him of speeding.

   A. charged    B. accused    C. blamed    D. deprived

答案B. accused. accuse sb. of... 控告某人犯有......, warn sb. of警告、告戒某人有......deprive sb. of sth.剥夺某人某事。charge sb. with murder (指控某人犯有杀人罪)

68Mr. Smith gradually _____ a knowledge of the subject.

   A. attained    B. achieved    C. required    D. acquired

答案D. acquired. acquired (=gain for oneself by skill or ability, by one's own efforts or behavior) (由技术、能力、努力或行为) 获得; 得到He has acquired a good command of English language. (他已精通英语。) achieve, vt. 取得 (胜利、成功等) , 实现 (目标、目的等) attain, vt. 达到 (目的等) , 取得 (成就等) 1) I hope you will attain your object. (我希望你会达到你的目的。) 2) He attained success through hard work.

69The boy had a _____ escape when he ran across the road in front of the bus.

   A. close    B. short    C. narrow    D. fine

答案C. narrow. have a narrow escape 幸免遇难。

70. The finance minister has not been so _____ since he raised taxes to such a high level.

   A. popular    B. well-known    C. favorable    D. preferable

答案A. popular. popular 此处意为“ (=liked and admired) 受爱戴的, 有名声或声望的71. Our bodies are strengthened by taking exercise,______ our minds developed by learning.

A. probably                       B. likely                              C. similarly                        D. generally

答案Csimilarly similarly“相似地,同样地probably“可能地likely“很可能地generally“一般地

72. My camera can be _____ to take pictures in cloudy or sunny conditions.

   A. treated    B. adopted    C. adjusted    D. reminded

答案C. adjusted. adjust (=arrange, put in order or agreement; make suitable or convenient for use) 强调, 调节, 使适应; The body adjusts itself to change of temperature. (身体能自行调节以适应温度的变化。) My eyes have not been adjusted to dark yet. (我的眼睛还没有适应黑暗。) 本句中adjust是不及物动词。I must adjust my watch. It's slow. (我必须调一下我的表。它走得慢了。)

73. According to the psychoanalyst Sigmund Freud, wisdom comes from the _____ of maturity.

   A. fulfillment      B. achievement     C. establishment    D. accomplishment

B.achievement (=something successfully finished or gained especially through skill and hard work) 取得, 达到, 成就。例如achievement age智力成熟年龄。fulfillment (=the act of fulfilling or condition of being fulfilled) 履行, 实行。如He was willing to face any hardship in fulfillment of his duties. (他愿意迎向困难去履行他得职责。) establishment 建立,建设。Accomplishment (顺利) 完成It was a great accomplishment to finish the house cleaning in two days. (两天内打扫完这栋屋子是件很了不起的事。)

74. The number of tickets _____ will be determined by the size of the stadium.

   A. adaptable    B. acceptable    C. advisable    D. available

答案Davailable. (=capable of being used; that may be obtained) 可用的, 有效的, 可得到的。例如1) There are no doctors available in the remote areas. (在边远地区没有大夫。) 2) There tickets are available for on month. (这些票有效期一个月。)

acceptable 可以接受的None of the suggestions was acceptable. advisable 明智的, 可取的, 适当的I think it advisable that he be assigned to the job. (我认为指派他干这项工作是可取的。) adaptable 能适应的He is an adaptable man and will soon learn the new work.

75. He is a very honest official and never _____ any gifts from the people who sought his help.

   A. accepted    B. received    C. carried    D. excepted

答案A. receive 收到, 接到, , 这一动作; accept 是经过考虑接受下来, 表示当事人的态度, I received the present, but I did not accept it. (我收到了这件礼物, 但我没有接受。)

76. He was not _____ to the club because he wasn't a member.

   A. allowed    B. admitted    C. permitted    D. approved

答案B. admit sb. to (=allow sb. or sth. to enter; let in) 允许某人某物进入; ......进入1) Children are not admitted. (儿童免进。) Only one hundred boys are admitted to the school the school every year. (这所学校每年只收100名男生。) admit (=acknowledge; confess) 承认, 供认1) We have to admit that he is a highly competent man. (我们不得不承认他是一位能力很强的人。) 2) The thief admitted his crime. 3) She admitted having read the letter, 4) I admit breaking the window. 注意admit后可接动名词的一般式或完成式。5) We must admit the task to be difficult。注意admit也可以接复合结构。allowpermit后均可接sb. to do sth., 故不合本题题意。approve sth. 批准; approve of doing sth. (=think well of) 赞成, 赞许:1) I am afraid they won't approve of your going there. (恐怕他们不会赞成你去那里的。) 2) I don't approve of your way of looking at things. (我不赞同你看待事情的方法。)

77. Motorists _____ of speeding may be banned from driving for a year.

   A. convicted    B. arrested    C. charged    D. judged

答案A. convicted.be convicted to 被判有...... () He was convicted of murder. (他被法院判有谋杀罪。)

78. The reason why he adapted to the new situations quickly is that he has a _____ attitude.

   A. changeable    B. alternate    C. movable    D. flexible

答案Dflexible 灵活的, 可变通的; We need a foreign policy that is more flexible.

79. An early typewriter produced letters quickly and neatly; the typist, _____ couldn't see his work on his machine.

   A. however    B. therefore    C. yet    D. although

答案A. however.  however 然而。本题译文早期的打字机打起字来又快又整齐, 然而打字员不能看着机器键盘打字。

80. We are interested in the weather because it _____ us so directly ------ what we wear, what we do, and even how we feel.

   A. benefits    B. guides    C. affects    D. effects

答案C. affects. affect (=have an influence or effect on) 影响The climate affected his health. (气候影响[损害]了他的健康。)

[注意]affect vt. 影响。effect n. (=influent) 影响, 作用Some films have a misleading effect on children. effect vt. (=bring about) 实行, 进行, 产生......后果:1) I will effect my purpose: no-one shall stop me! 2) We hope to effect an improvement. (我们希望能引起改进。)

注意两个常用的习语:1) to that effect 那个意思的 () She said she hated spinach, or words to that effect. (她说她不喜欢吃菠菜或那个意思的话。) 2) to the effect that... 意思时说, 表示下述意思I said a few words the effect that all he had told us was already well known. (我说了几句话, 意思是说他告诉我们的一切都已众所周知。)

 

河南学位英语网络辅导方案
辅导班次学习内容主讲教师课时原价优惠价试听报名
精讲班
查看详情》
韩丽 王海洋
60
¥450
¥198
报名
强化班
查看详情》
韩丽 王海洋
20
¥260
¥98
报名
相关文章
网络课堂MORE>
强化班
报名
精讲班
报名
网校名师MORE>
河南学位英语专家,讲授河南学位英语10余年,出版学位英语相关图书20余本,能够让基础薄弱和基础较差的考生一次性顺利通过考试。讲课简单... 详细信息
考试用书MORE>
学员心声MORE>
历时将近两个月的时间终于通过了学位英语考试,在备考的过程中遇到了无数的困难和障碍,都在网校的同学和老师的帮助下度过了。谢谢了!
参加了学位英语网的课程之后,主要是学到了解决问题的方法,不用再死背单词,这是我感到最欣慰的事情!
感谢31省市学位英语网,高效的学习方法,最新的学习资料,最顶尖的教学团队,合理的学习安排和人性的管理!
友情链接: