欢迎您,请登录 或注册
设为首页 | 点击收藏 | 咨询热线:QQ:1464534191 
报考
辅导
试题
网校
面授
    您现在的位置:31省市学位英语网>>江西>>备考经验
2015年江西学位英语试题:阅读理解专项训练
2014-05-16 12:56     来源:31省市学位英语网  [ ]

Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

Passage 1

 

A great difference between American social customs and those of other countries is the way in which names are used. Americans have little concern for "rank", especially socially.  (76) Most Americans do not want to be treated in any especially respectful way because of their age or social rank; it makes them feel uncomfortable. Many Americans even find the terms "Mr. ", "Mrs." or "Miss." too formal. People of all ages may prefer to be called by their first names. "Don't call me Mrs. Smith, just call me Sally." Using only first names usually indicates friendliness and acceptance. However, if you do not feel comfortable using only first names, it is quite acceptable to be more formal. Just smile and say that after a while you will use first names but you are accustomed to being more formal when you first meet someone.

   Very often, introductions are made using both first and last names: "Mary Smith, this is John Jones." In this situation you are free to decide whether to call the lady "Mary" or "Miss Smith". Sometimes both of you will begin a conversation using last names, and after a while one or both of you may begin using first names instead. You have a choice: if you don't want to use first names so quickly, no one will think it impolite if you continue according to your own custom.

 

1. In the first paragraph the author tells us that ______.

A Americans do not talk about rank, especially socially

B Americans feel uncomfortable when talking about rank

C Americans take interests in social customs

D Americans don't care much about social rank

 

答案:D

 

2. According to the passage, most Americans feel ______ when they are treated especially respectfully owing to their age or social rank.

A sick

B sorry

C uneasy

D embarrassed

 

答案:C

 

 

 

3. Which of the following statements is NOT true?

A The way names are used in America is different from those of other countries.

B Many Americans are used to being called by their first names.

C It shows friendliness and kindness to use only first names.

D When you talk to people in the United States, you have to use their first names.

 

答案:D

 

4. If an American lady says "Don't call me Mrs. Smith, just call me Sally", that shows ______.

A she is not a married woman

B she prefers to be called "Sally"

C she is not Mrs Smith

D she likes to be more formal

 

答案:B

 

5. The passage you've just read would most likely be found in a ______.

A guide-book for tourists

B book about American history

C notice

D short story

答案:A

 

Passage 2

 

Long bus rides are like television shows. They have a beginning, a middle, and an end--with commercials thrown in every three or four minutes. The commercials are unavoidable. They happen whether you want them or not, Every couple of minutes a billboard glides by outside the bus window. "Buy Super Clean Toothpaste." "Drink Beer." "Fill up with Pacific Gas." Only if you sleep, which is equal to turning the television set off, are you spared the unending cry of "You Need It! Buy It Now!"

   The beginning of the ride is comfortable and somewhat exciting, even if you've traveled that way before. Usually some things have changed--new houses, new buildings, sometimes even a new road. The bus driver has a style of driving and it's fun to try to figure it out the first hour or so. (77) If the driver is particularly reckless or daring, the ride can be as thrilling as a suspense story. Will the driver pass the truck in time? Will the driver move into the right or the left-hand lane? After a while, of course, the excitement dies down. Sleeping for a while helps pass the middle hours of the ride. Food always makes bus rides more interesting. But you've got to be careful of what kind of food you eat. Too much salty food can make you very thirsty between stops.

   The end of the ride is somewhat like the beginning. You know it will soon be over and there's a kind of expectation and excitement in that. The seat, of course, has become harder as the hours have passed. (78) By now you've sat with your legs crossed, with your hands in your lap, with your hands on the arm rests--even with your hands crossed behind your head. The end comes just at the right time. There are just no more ways to sit.

 

6. According to the passage, what do the passengers usually see when they are on a long bus trip?

A Buses on the road.

B Films on television.

C Advertisements on the board.

D Gas stations.

 

答案:C

 

7. What is the purpose of this passage?

A To give the writer's opinion about long bus trips.

B To persuade you to take a long bus trip.

C To explain how bus trips and television shows differ.

D To describe the billboards along the roa

 

答案:A

8. The writer of this passage would probably favor ______.

A bus drivers who weren't reckless

B driving alone

C a television set on the bus

D no billboards along the road

 

答案:D

 

9. The writer feels long bus rides are like TV shows because ______.

A the commercials both on TV shows and on billboards along the road are fun

B they both have a beginning, a middle, and an end, with commercials in between

C the drivers are always reckless on TV shows just as they are on buses

D both traveling and watching TV are not exciting

答案:B

 

10. The writer thinks that the end of the ride is somewhat like the beginning because both are ______.

A exciting

B comfortable

C tiring

D boring

答案:A

 

Passage 3

 

(79) No poem should ever be discussed or "analyzed", until it has been read aloud by someone, teacher or student. Better still, perhaps, is the practice of reading it twice, once at the beginning of the discussion and once at the end, so the sound of the poem is the last thing one hears of it.

   All discussions of poetry are, in fact, preparations for reading it aloud, and the reading of the poem is, finally, the most telling "interpretation" of it, suggesting tone, rhythm, and meaning all at once. Hearing a poet read the work in his or her own voice, on records or on film, is obviously a special reward. But even those aids to teaching can not replace the student and teacher reading it or, best of all, reciting it.

   I have come to think, in fact, that time spent reading a poem aloud is much more important than "analyzing" it, if there isn't time for both. I think one of our goals as teachers of English is to have students love poetry. Poetry is "a criticism of life", "a heightening of life, enjoyment with others". It is "an approach to the truth of feeling", and it "can save your life". It also deserves a place in the teaching of language and literature more central than it presently occupies.

   I am not saying that every English teacher must teach poetry. Those who don't like it should not be forced to put that dislike on anyone else.  (80) But those who do teach poetry must keep in mind a few things about its essential nature, about its sound as well as its sense, and they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it.

 

11. According to the passage, to have a better understanding of a poem, the best way is ______.

A to discuss it with others

B to analyze it by oneself

C to hear it read out

D to practice reading it aloud

 

答案:D

 

12. The recitation of a poetry by the teacher or a student in the classroom ______.

A is the best way to understand it

B easily arouses some discussion among the students

C helps the teacher to analyze it

D cannot take the place of the poet reading it

 

答案:A

 

13. According to the author, one of the purposes of teaching English is getting students ______.

A to criticize life

B to like poetry

C to enjoy life

D to teach poetry

 

答案:B

 

14. What does the last sentence in the third paragraph imply?

A The teaching of poetry should have been much more stressed.

B The teaching of poetry is more important than the teaching of any other subject.

C One cannot enjoy life fully without an understanding of poetry.

D Poetry is the foundation of all languages and literature courses.

答案:A

 

15. The phrase "make room" in the last paragraph can be best replaced by ______.

A "build a booth"

B "provide equipment"

C "leave a certain amount of time"

D "set aside enough space"

 

答案:C

 

 

江西学位英语网络辅导方案
辅导班次学习内容主讲教师课时原价优惠价试听报名
精讲班
查看详情》
韩丽 王海洋
60
¥450
¥198
报名
强化班
查看详情》
韩丽 王海洋
20
¥260
¥98
报名
相关文章
网络课堂MORE>
强化班
报名
精讲班
报名
网校名师MORE>
江西学位英语专家,讲授江西学位英语10余年,出版学位英语相关图书20余本。熟悉考试规律,重视答题技巧和答题方法的讲解,教学目标是能够... 详细信息
考试用书MORE>
学员心声MORE>
历时将近两个月的时间终于通过了学位英语考试,在备考的过程中遇到了无数的困难和障碍,都在网校的同学和老师的帮助下度过了。谢谢了!
参加了学位英语网的课程之后,主要是学到了解决问题的方法,不用再死背单词,这是我感到最欣慰的事情!
感谢31省市学位英语网,高效的学习方法,最新的学习资料,最顶尖的教学团队,合理的学习安排和人性的管理!
友情链接: