欢迎您,请登录 或注册
设为首页 | 点击收藏 | 咨询热线:QQ:1464534191 
报考
辅导
试题
网校
面授
    您现在的位置:31省市学位英语网>>江西>>备考经验
2014年江西学位英语阅读理解训练二
2014-05-16 13:05     来源:31省市学位英语网  [ ]

Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements.  For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice.

Passage 1
   What exactly is a lie? Is it anything we say which we know is untrue? Or is something more than that? For example, suppose a friend wants to borrow money from you, you say, "I wish I could help you but I'm short of money myself." In fact, you are not short of money, but your friend is in the habit of not paying his debts and you don't want to hurt his feelings by reminding him of this. Is this really a lie?
   A scientific study of lying shows women are better liars than men, particularly when telling a white lie, such as when a woman at a party tells another woman that she likes her dress when she really thinks it looks terrible. Other research shows that men are more likely to tell more serious lies, such as making a promise which they have no intention of fulfilling. This is the kind of lie politicians and businessmen are supposed to be particularly skilled at: the lie from which the liar hopes to profit or gain.
   (76) Research has also been done into the way people's behavior changes in a number of small, seemingly unimporant ways when they lie. It has been found that if they are sitting down at the same time, they tend to move about in their chairs more than usual. To the trained observer they are saying "I wish I were somewhere else now."

1. 

It can be concluded from the passage that  ______ .

A there is a simple way of finding out if someone is lying

B from the way some people behave we can tell they are lying

C certain emotions are proof of lying

D in some situations women are most likely to think businessmen are dishonest

 

答案:B

细节题。第三段第一句提到:“Research has also been done into the way people’s behavior changes in a number of smallapparently unimportant ways when they lie下文举例说明人在撒谎时会有什么细微的变化。由此可知选项B的说法最为准确。

2. 

This passage tells us that  ______ .

A telling lies is often necessary in order to avoid being defeated

B telling lies is often bad because people ought not to be dishonest

C telling lies is sometimes necessary in order not to hurt someone else's feelings

D telling lies is not bad at all in most cases

 

答案:C

推理题。解题的关键在于把握好作者的态度。文章第一段连续提出三个问题,然后以借钱给朋友为例,用反问的语气表明态度——有时候为了不伤害他人的感情,撒谎是有必要的。

3. 

In Paragraph 2, the phrase "women are better liars than men" probably means"  ______ ."

A women are better at telling lies than men

B women liars are better accepted than men

C women have a better intention when telling lies

D women tell fewer lies than men do

 

答案:C

语义指代题。better一词是将女性与男性对比后得出的结论。下文举例对比男女撒谎的情况。根据例子可以推断出女性撒谎是为了不伤害他人的感情,男性则是要从中得到好处。因此,女性撒谎多是出于善意。

4. 

Politicians and businessmen are supposed to be skilled at telling the knd of lies  ______ .A from which they may gain an advantage

B that seems to be believable

C that women are most likely to believe

D with which they can have better relationship with others

 

答案:A

细节题。第二段的最后提到:“This is the kind of lie politicians and businessmen are supposed to be particularly skilled atthe lie from which the liar hopes to profit or gain”选项A为此句的同义解释。

5. A white lie means  ______

A a lie that is completely unbelievable

B a lie that is told with a good will

C a lie that is always believable

D a lie that often has an evil purpose

 

答案:B

细节题。根据作者在white lie 后举的例予:"when a woman at a party tells another woman that she likes her dress when she really thinks it looks terrible可推断出white lie 指的是善意的谎言

Passage 2
   (77) Life really should be one long journey of joy for children born with a world of wealth at their feet.
   Internationally famous child doctor R6bert Coles is the world's top expert on the influence of money on children. He has written a well-known book on the subject, The Privileged Ones, and his research shows that too much money in the family can cause as many problems as too little. "Obviously there are certain advantages to being rich," says the 53-year-old  doctor," such as better health, education and future work prospects. But most important is the quality of family life. Money can't buy love."
   Money can buy a lot of other things, however, and that's where the trouble starts. Rich kids have so much to choose from that they often become confused. Over-indulgence(
娇养) by their parents can make them spoilt.(78) They tend to travel more than other children from home to home and country to country which causes feelings of restlessness.
   "But privileged children do have a better sense of their positions in the world," adds Mr. Coles, "and they are more self-assured. The rich children inherit the property from their parents and enjoy a high income. So money will never be one of their problems. However, they will have a sense of isolation," warns Dr. Coles, "and they could suffer from the hardship of net being able to deal with the everyday world because they will never really be given the chance. Everything they have achieved is because of an accident of birth. There can be no tremendous inner satisfaction about that?"
   Today's wealthy parents perhaps realize their riches can be more of a heavy lead than happiness to their children. So the first thing for them to consider is to ensure that their families are as rich in love as they are in money.

6. 

It seems that the author of the passage ______  what Dr. Coles says ine book The Privileged Ones.

A knows little about

B is doubtful about

C is opposed to

D agrees with

 

答案:D

态度题。作者在第一段提出了自己的观点:“ Life really should be one journey of joy for children born with a world of wealth at their feel”然后引用DrColesThe Privileged Ones一书来进行说明和论证,毫无疑问,作者同意他的观点。

7. 

In his book The Privileged Ones, Dr. Coles implies that ______ A there are fewer problems in the rich family than the poor family

B rich children live a life of emotional separation from the world

C rich children usually enjoy more love than poor children

D the quality of rich children's family life may not be high

 

答案:D

推理题。根据题干锁定第二段的后半部分。解题的关键句是:“But most important is the quality of family life Money Can't buy love”(最重要的是家庭生活的质量。金钱并不能买来爱。)可见,富裕家庭的生活质量未必就比穷人的好。因此选项D最准确。

8. 

According to the author of the passage, ______ .

A life is really a long journey of joy for rich children

B the rich children feel greatly satisfied with the property they inherit from their parents

C it is most important for wealthy parents to make sure that their families are rich in love as well as in money

D today all the wealthy parents are sure of the problems their money can bring

 

答案:C

推理题。解题的关键句为文章最后一句:“So the first thing for them to consider is to ensure that their families are as rich in love as they are in money,它表明了作者的结论。选项C与此句意义相近。

9. 

Which of the following statements is TRUE according to the passag

A Rich children usually lead a life of happiness.

B Rich children have earned what they have.

C Rich children tend to feel isolated.

D Rich children are hardly given too many material things.

 

答案:C

细节题。根据第二段尾句可知,钱不能买来一切,因此选项A不准确。第四段第二句说:“The rich children inherit the property from their parents and enjoy a high income可见,他们的财富不是自己挣来的,而是从父辈那里继承的,所以BD错误。由第四段“Howeverthey will have a sense of isolation可知选项C符合题意。

10. 

In the doctor's view, ______ .

A there are both advantages and disadvantages to being rich

B traveling a lot will be beneficial to children

C rich children usually have little confidence in themselves

D rich kids are often short of money because of their life of luxury

 

答案:A

主旨题。通读全文,我们可以看到作者对富裕家庭孩子的长处和不足进行了分析对比。在第二段中讲述了出生在富裕家庭给孩子带来的负面影响;第三段则提到了其优势。选项A概括得最全面,因此是正确答案。

Passage 3
   Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them. Their values-this can't be repeated too often-are not necessarily our values. Physical comfort, cleanliness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying (
腐烂) food covered by small worms, and an old person lying alone on the bed, taking no notice of the worms.(79) But is it interfering with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.
   Indeed, the old can be easily hurt or harmed. (80) The body is like a car: it needs more mechanical maintenance as it gets older. You can carry this comparison fight through to the provision of spare parts. Should you cease to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by continuing the development of drugs to excite the forgetful old mind and to make the old body active, knowing that it is designed to die? You cannot ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while there's life, there's hope.
   When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on the ability to have fun.

11. In the author's opinion ______ .

A the human body can't be compared to a car

B the older a person, the more care he needs

C too much emphasis has been put on old people's values

D it is easy to provide spare parts for old people

 

答案:B

推理题。作者在第二段做了一个巧妙的比喻:“The body is like a carit needs more mechanical maintenance as it  gets older可见,人的年纪越大,就越需要照顾。因此选B

12. The word "it" in the last paragraph refers to ______

A the conclusion you have come to

B whether age is happy or unpleasant

C your talk to the old people

D one's money or one's health

 

答案:B

语义指代题。对长句进行分析,可知it 指代的是宾语从句的主语"whether age is happy or unpleasant"

13. Some social workers think that ______ .

A health and safety are more important than personal freedom

B personal freedom is more important than health and safety

C old people should keep their rooms clean

D one should not take risks dealing with old people

 

答案:A

推理题。根据第一段的最后一句,一些社工是这样看的:“…think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old只有A符合句意。

14. The author thinks that ______ .

A medical decisions for old people should be left to the doctors

B old people can enjoy a happy life only if they are very rich

C the opinion that we should try every means possible to save old people is doubtful

D it is always morally right to treat old people and push off death

 

答案:C

态度题。第二段提到:“Is it morally right to try to push off death by continuing the development of drugs to excite the forgetful old mind and to make the old body activeknowing that it is designed to die?”可见作者并不赞同不惜一切来延长老人的寿命。

15.It is implied in Paragraph 1 that ______ .

A very old people enjoy living with their relatives

B social services have nothing to do with very old people

C very old people would like to live alone so that they can have more personal freedom

D very old people are able to keep their rooms very clean

 

答案:C

逻辑推理题。文章首句提到:“Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them”(年纪很大的人给每一个与他有关的人提出了道德难题。)在下丈论述的过程中提出了一个问题:“But is it interfering with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of?”可见,老人不愿意为受到更好的照顾而与亲戚住在一起,因为怕个人的自由受到干涉。固此答案选C

 

 

江西学位英语网络辅导方案
辅导班次学习内容主讲教师课时原价优惠价试听报名
精讲班
查看详情》
韩丽 王海洋
60
¥450
¥198
报名
强化班
查看详情》
韩丽 王海洋
20
¥260
¥98
报名
相关文章
网络课堂MORE>
强化班
报名
精讲班
报名
网校名师MORE>
江西学位英语专家,讲授江西学位英语10余年,出版学位英语相关图书20余本。熟悉考试规律,重视答题技巧和答题方法的讲解,教学目标是能够... 详细信息
考试用书MORE>
学员心声MORE>
历时将近两个月的时间终于通过了学位英语考试,在备考的过程中遇到了无数的困难和障碍,都在网校的同学和老师的帮助下度过了。谢谢了!
参加了学位英语网的课程之后,主要是学到了解决问题的方法,不用再死背单词,这是我感到最欣慰的事情!
感谢31省市学位英语网,高效的学习方法,最新的学习资料,最顶尖的教学团队,合理的学习安排和人性的管理!
友情链接: